Детската книга "Единственият и неповторим Айвън" разказва историята на горилата Айвън. Неговият живот преминава в стъклена клетка, в която той по цял ден гледа телевизия и рисува. 

Един ден в зоопарка се появява нова атракция - бебето слонче Руби, пленено в дивата природа. Усещайки неговата тъга по естествената му среда, Айвън започва да преосмисля и собственото си място в света.

Катрин Алис Апългейт пише романа, след като научава истинската историята на горилата Айвън, изкарала 18 години в клетка в мол. Анджелина Джоли пък решава да я пренесе на екран, защото историята не само увлича, но и вдъхновява читателите си да бъдат по-отговорни.

"Не можем да се преструваме, че реалността не съществува. И децата го знаят. Надявам се да гледат този филм със семействата си и той да ги подтикне да бъдат по-активни", казва Джоли, която освен че продуцира лентата, озвучава майката на слончето.

В озвучаването взимат участие още десетгодишната Бруклин Принс (слончето Руби), Сам Рокуел, Дани Де Вито, Хелън Мирън и други.

Филмът ще е достъпен на стриминг платформите в края на месеца.