"Всяка колекция започва от моделите, сетове, от качествения плат, а веднага след това идва и кройката и мострата, която подчертава формата, но и характера на клиента". Това заяви Рауф Ахундов, собственик на марката BATTIBALENO by Rila Style по време на представянето на Колекция есен/зима 2019/20 в София.

Снимка: Евгений Милов

Моделите впечатляват, но без излишна претенция. Всеки тоалет носи дух на стил и свобода. За колекцията, наречена TIMELESS CLASSIC, са използвани класически материи като вълна, коприна, креп, шанел, лен, памук.

Представянето премина на покрива на шестетажната сграда на "Рила стил". Тя е построена през миналия век в центра на стара София и е емблематична за историята на леката промишленост в България, като в нея са се помещавали над 32 предприятия от бранша. В момента сградата се реновира, а като част от обновяването и е възхитителната тераса на покрива, разположена на 200 кв.м и предоставяща вдъхновяваща 360° гледка към София. "Тази сграда е символ на социализма, но свободата, която усещате тук горе на терасата, е усещането, което BATTIBALENO дава", с тънко чувство за хумор представя метафората си Рауф Ахундов.

Снимка: Евгений Милов