Любимият на няколко поколения българи певец и музикант Орлин Горанов влиза във „Фермата“. Новият сезон на риалити формата стартира на 6 септември, от 20 часа, по bTV. Един от най-обаятелните и обичани български изпълнители ще има специален статут и мисия - той ще е Мъдреца, който чрез своя житейски опит и познания ще вдъхновява участниците.

"Крайно време е малко да си размътим комфорта и да открием онези стари ценности, които сме позабравили малко напоследък - как се работи в екип, как се добиват благата, които стигат до масата и колко  е по-хубаво човек да живее в екип, отколкото да е сам. И съм сигурен, че всеки един от играчите ще си тръгне доста по-добър към къщи", категоричен е Орлин.

"Участието ми ще е предизвикателство и за мен, защото досега не съм имал смелостта да вляза в каквото и да е риалити", признава още той.

Какви ще са задачите на Орлин Горанов и какви са емоциите, които го вълнуват покрай влизането във "Фермата" - вижте във видеото по-горе.

Снимка: Евгений Милов

Орлин Горанов

Орлин Горанов е роден на 8 август 1957г. в Берковица. Той е възпитаник на хор „Бодра смяна”. На 20-годишна възраст става част от Ансамбъла на Строителни войски.

Талантът му получава международно признание. През 1981 г. печели първа награда на „Шлагерфестивал“ в Дрезден и трета награда на „Интерталант“ в Прага. Три години по-късно, през 1984 г., получава голямата награда на „Златният Орфей“  - успех, който повтаря и през 1999 г. За създаването на уникалния му стил допринася и сътрудничеството с Александър Бръзицов. Едно от емблематичните му изпълнения е песента „Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова.

През 1990 г. Орлин Горанов завършва Музикалната академия със специалност „Оперно пеене“ и става солист на Пловдивската опера. Вече покорил популярната музика, той бързо се превръща в звезда и на оперната сцена. Успява да се докосне и до киноизкуството с ролята си в популярния български филм „Мисия Лондон“ .

Орлин Горанов е ангажиран и с обществена дейност. През 2009 г. става член на Ордена на рицарите-тамплиери.