Момиченце на 5 годинки с арфа се включва в изпълнението на квартет "Ноте" на “Къде си, вярна ти любов народна” от Добри Чинтулов. 

По случай националния празник на България квартетът подготвя едно по-различно изпълнение и видео към известната патриотична песен. 

В клипа се включва и второкласникът Васко, който свири на флейта. Малката Алекс пък свири на арфа. 

"За нас е важно не само да ги научим на музикални умения, но и да възпитаме в тях любов към нашето отечество. С този клип ние искаме да напомним, че отговорността за отношението на най-малките към родината е на всички нас!" - казват от квартета. 

"Ние обичаме България и искаме да живеем тук и да развиваме това, което правим най-добре на наша територия сред нашия народ!"

Квартет "Ноте" са Антоанета Бошнакова, Златина Георгиева, Цвета Шопова и София Колева.

Клипът е заснет на едно от най-емблематичните места в Пловдив - Небет Тепе. То е едно от днешните шест тепета, запазили се до наши дни, около които е построен град Пловдив. Заедно с Джамбаз тепе и Таксим тепе формира Трихълмието, днес по-известно като Старинен Пловдив, на което е бил разположен античният град.

Археологическият комплекс „Небет тепе“ е признат за паметник на културата от национално значение. В него са разкрити останки от първото праисторическо селище, което датира от каменно-медната епоха.

Снимка: facebook.com/note.quartet/photosКои са квартет "Ноте":

Антоанета се занимава с поп и джаз пеене от детството, а на професионалната сцена е изпълнител от близо 10 години. Невероятният й диапазон от 5 октави е разкрит още като дете. През годините участва в множество проекти и се гордее с придобит опит, както от големи концерти с многобройна аудитория, така и от малки събития с ограничен брой зрители. Антоанета е бъдещ лекар, но е амбицирана да продължи своя път като вокалист и медицинско лице в България, въпреки многобройните предложения за стаж в чужбина. 

Златина е родена в град Пловдив и едва тригодишна вече е с флейта в ръце. На 6 оглавява конкурс за млади виртуози. По време на майсторски клас, българката е забелязана от световноизвестната флейтистка Луиза Село, която й става ментор в консерваторията “Джузепе Тартини”, Италия. През годините става лауреат на множество международни конкурси, работи с имена като Сюзан Хопнер, Дерек Джоунс, Владимир Менделсон, Матю Дуфор, Ерик Ламб и изнася над 300 самостоятелни и съвместни концерта в България, Италия, Австрия, Германия, Швейцария, както и извън рамките на Европа – в Пекин и Чиндао, Китай. Иска да допринесе за бъдещето на българските деца, за културното развитие на България и смята, че младите талантливи и будни българи трябва да се борят заедно за бъдещето на страната. 

Цвета започва своя музикален път от училището за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”, град Пловдив. Амбицията я среща с голямата сцена, където тя развива потенциала си на завършен изпълнител. През 2021 година ще се дипломира в Университет за национално и световно стопанство със специалност “Бизнес икономика”. Вдъхновение за успех черпи от красотата на природата, а ентусиазма си поддържа с различни екстремни изживявания.  

София е родена в Германия, но израства в Пловдив. Запленена от красивия звук на арфата, я избира за своя инструмент, на който посвещава кариерата си. Умее да експериментира със стиловете и да създава красива симбиоза между класическото и съвременното музикално движение. Придобива магистърска степен със специалност “Изпълнителско изкуство с инструмент арфа” през 2020 година в АМТИИ “Професор Асен Диамандиев”, град Пловдив. Почетен участник е в редица популярни мероприятия, едно от които е и откриването на Пловдив като Европейска столица на културата – 2019 година като част от квартет лазерни арфи. Тя е и победител в проект на Национален Фонд култура - Творчески инициативи. В проекта си “Магически струни” включи много млади и талантливи деца, които в момента са горди нейни ученици. 

Насладете се на изпълнението във видеото.