Чист въздух и спокойно място, извън шума на София. Адекватно образование, мило отношение и добри практики в обучението. Не е ли това, което всеки родител би искал за децата си?  

Децата са любов. И всичко, което им се дава с любов, им показва, че светът е прекрасно място. Да искаш най-доброто за детето си, не е каприз, нито излишък. Това е проявление именно на тази любов, на грижа и на добра инвестиция в бъдещето му.

Снимка: Евгений МиловДетска градина с ясла "Германи" е разположена в полите на Витоша. Помните ли онова чисто детство на децата от страниците на "Патиланци" на Ран Босилек? Походи навън, разходки сред природата, свобода и искрен смях. В забързаното ежедневие на града това трудно би се получило. "Германи" разполага с простор не само за погледа, който се рее до планината. Градината има широк двор и децата прекарват голяма част от деня си на площадките там. 

Децата в яслена възраст минават през фин и гъвкав процес на адаптация и социализация. Така за тях промяната се случва възможно най-леко и я приемат естествено. 

Ранното чуждоезиково обучение и подготовката за първи клас са едно от основните занимания за по-големите. Времето на "Кажи, баба, thank you" е отдавна забравено. Децата с лекота усвояват чуждия език още от ранна детска възраст. Но е особено важно към това обучение да се подходи адекватно, както се случва тук, така че те да разберат какво богатство им носи чуждият език.

Но детството си е детство и спортът и игрите са важна част от него. С усмивки. Един от големите плюсове на "Германи", освен заложените учебни програми и техники за развитие на децата, е басейнът. В него се използва не традиционният навсякъде, миришещ неприятно хлор, а морска сол. Два пъти седмично децата могат да плуват в басейна, като това е включено в таксата им за обучение. 

Снимка: Евгений Милов

Инвестицията в по-добрата следваща житейска реализация на децата започва именно тогава - когато те са още деца.

Защото само когато големите обмислят добре, малките могат да играят и да растат щастливи и уверени.