Диляна Флорентин е фотограф с голям опит в света на модата, владееща изкуството да улавя най-красивото в човека.  

Пред обектива на Диляна Флорентин са заставали редица български лица и звезди от международната сцена. Работи с безкомпромисност и твърдост.  

"Светът на модата е безкрайно динамичен, много цветен, разнообразен, много шумен и доста напрегнат. Аз влагам 100% от себе си, всеки път, за всяка една сесия. Не съм склонна на компромиси и винаги искам след това да се гордея с нея. Модната фотография се случва с доста големи екипи и това е най-трудният момент, защото трябва да имаш собствен екип, на който да разчиташ" - коментира Флорентин.

Няколко години Диляна пътува и до САЩ, заедно със Стаси Айви. През последните две години пред обектива й застават редица холивудски звезди.

"Най-известният за българската публика е Рич/Рон Мос от "Дързост и красота". Аз бях безкрайно изненадана, когато го видях, тъй като си го спомням от дете и си представях, че това ще е един доста възрастен господин. Той се появи един много добре изглеждащ мъж, в изтъркани дънки, с тениска, много така бунтарски изглеждащ. Безкрайно усмихнат, безкрайно мил." - разказва Флорентин.

Снимка: Евгений Милов

Фотокуиз с Диляна Флорентин:

В чантата ми винаги има:
Чорапогащник


Любимата ми локация за снимки е...
Студио

Любимите ми лица са...
Които излизат извън стандартните рамки за красота

Професията на фотографа
Превръщаме се малко в странни личности, които като се срещнат с нови хора, започват мълчаливо да ги разглеждат. Ставаме и психолози. Няма как - трябва да ги предразположим. 

Мечтая да снимам...
Кейт Бланшет. Ако успея - мога да се пенсионирам веднага. 

Повече за това как изглежда светът на модата през обектива на фотографката четете тук