„Златното момиче“ Радина Филипова гостува в „Преди обед“. Ето какво споделя тя пред Сашо Кадиев.

Много съм доволна от тези 2-3 месеца изолация. Прибрах се във Варна при майка. Отдавна не бяхме оставали заедно толкова дълго време... Започнах да ходя на уроци по английски. Гледах и семинари за личностно развитие, как да сме по-успешни.

Спомням си първия ден в залата, нямах дори 4 години. Изобщо не ми хареса и плаках през цялото време. Майка ми ме записа, защото имах прекалено много енергия, побърквах я (смее се). После художествената гимнастика това стана моят живот, страст и любов.

Бях на 10, когато взех първия си медал. Това стана в Кюстендил, родният град на майка ми. Толкова се радвах, че спах с медала и на сутринта имах на тялото си отпечатък. На 13 ме приеха в националния отбор, а на 18 години приключих със спорта заради контузия.

На 15 г. минах през сериозна операция на коляното и не се възстанових напълно. Месец след нея ходих на европейско и заех 4-то място, на косъм от медала.

Много е трудно да се откажеш от нещо, което обичаш. Опитвала съм няколко пъти да прекратя тренировките, но съм издържала най-много месец-два без залата. След световното вече сложих край.

Снимка: bTV Media Group

Участието ми във филма „Дъмбо“ (реж. Тим Бъртън) с Колин Фарел и Дани де Вито стана възможно, тъй като една от танцьорките е забременяла. Снимах се заедно с още пет български гимнастички.

Бях във Варна и отивах на плаж, когато една от тях ми звънна да каже, че има свободно място. Изпрати ми документи, за да попълня всякакви мерки на тялото си. Два дни по-късно имах одобрение от „Дисни“, изпратиха ми и билети за Лондон. След седмица заминах.

Снимка: bTV Media Group

Любопитно е, че половин месец по-рано се опитах да замина на бригада в САЩ като сервитьорка. Имах договор и билет, но на интервюто за виза в посолството ми казаха, че ще ми правят административна проверка. Забавиха се с отговора и ги помолих да прекратят проверката.

Снимките за „Дъмбо“ бяха месец и половина, като в началото имаше много репетиции. Колин Фарел и Дани де Вито са много готини. Винаги усмихнати. Имаше хубава енергия! Танците бяха лесни за мен. В художествената гимнастика съм правила много по-сложни неща.

Целия разговор можете да видите тук, където ще разберете дали Радина има гадже.

Инстаграм профилът на Радина има над 8600 последователи, което изобщо не ни изненадва, защото снимките са прекрасни!