Гост в студиото на "Тази събота" е Силвия Кацарова. Тя е една от най-емблематичните певици на България, а няма право да пее 7 от най-големите си хитове, с които са израснали поколения българи.

"Този казус е сложен и малко се притеснявам да говоря, тъй като чакаме решение на съда. Седем песни от най-големите ми хитове не мога да ги пея, защото има един млад мениджър-Владислав Славов, който е откупил правата на текстовете от поетите. Но това са песни, записани през 80-те. Това са златни хитове и истинските продуценти са БНР. Толкова концерти ми пропаднаха, общините не искат да се занимават с такива проблеми", разказа тя.

Седем хита, някои от които са от Тончо Русев, „Бяла въздишка“ на моята приятелка Мария Ганева и в тази песен дори участва оркестъра на Вили Казасян. Той е платил текста, но продукта е на около сто души, които участват само в една песен-музиканти, аранжори, композитори, вокалисти, изпълнители и много други.

„Не ми го побира ума и ще задам този въпрос на адвокати и съдии, ами ако това момче реши да купи текста на химна. Българите ще може ли да си пеем химна?“, възмути се Силвия Кацарова пред водещата на „Тази събота“.

Тя се връща от европейско турне в Мюнхен, Брюксел, Париж с комедията спектакъл „Направихте ме на луд“, където е на една сцена с много емблематични български артисти. На 12-и ще бъде в театър „Сълза и смях“ с дъщеря й Теди.

„На 22 декември каня драгите зрители да дойдат в НДК, ще има грандиозен концерт с много звезди като Веселин Маринов, Тони Димитрова, братя Аргирови, Виктор Калев и други. Малко съм ентусиазирана може да ми излезе до тогава решението дали може да пеем „Огън от любов“ с Виктор, той и без друго ме имитира в „Грамофон“ с точно тази песен и поне на живо да я представи. На сцената ще видим и новия ни любимец от „Татковци“ Павел Иванов и също така Ненчо Илчев.

Друго, което искам да спомена е един разговор с Кирил Кирилов продуцента на „Направихте ме на луд“. Той казва, че толкова много спектакли, толкова много работи той и дава работа на много артисти, които са над 30 души музиканти, толкова много проекти е дал в Министерството на културата и само едни и същи хора печелят тези проекти, а не им виждаме продукцията. Хората, който са в изкуството и културата не получават твърди заплати, нито имат доходи“, сподели Силвия Кацарова.

Тя донесе за подарък на Диана Любенова своята книга, в която е разказала живота си. На Коледа ще бъде в Павел баня, а за Нова година ще е на Златни пясъци.

Посъветва зрителите какви думи не бива да казват, за да не предизвикват Вселената.

„Когато пращаш любов, тя ти се връща. Сега сме в такъв век, че явно много бързо се връщат тези думи. Обичаме да казваме „жестоко“ и веднага вселената измисля някаква ситуация да ти го върне и ти да преживееш тази дума“, разказа Кацарова и също така сподели, че се събужда сутрин с изречението „тук царят любовта и светлината“ и добавя, че ако човек зарежда дома си с тези красиви слова и естествено благодарност към Всевишния ще има големи резултати.