В новата си песен "Химера" Графа демонстрира още по-широк вокален диапазон, което дължи на работата си с вокален педагог, споделя той в "Тази събота".

Музикантът продължава уроците си по пиано, а е подновил и заниманията си по бокс. Всичко това демонстрира в новото си парче, което е началото и на нов албум. Очаква се той да е готов в края на годината. 

"Всички изпълнители навън си поддържат техниката и учат нови неща, защото това е мускул – както тренираме за бицепси, така и за добрата форма на гласа. Аз използвах тази половин година, за да усъвършенствам уменията си. Това е една поддръжка и исках да направя подобрения в себе си."

От 20 години музикантът записва в собственото си студио. Желанието му като продуцент обаче е да извади още повече от себе си като изпълнител. 

"Искам да добавям нови нюанси в гласа си. Слава богу, още откривам такива!" - констатира той. 

Според него йато цяло в България много се е вдигнало нивото и има добри професионалисти и в аудио, и във видео сферата.

"Когато имаш добри професионали контакти – нещата стават лесно и бързо. Финалните щрихи в мастерирането може да се правят и в чужбина."

С нови сили Графа продължава и друг свое старо занимание - бокса. Именно заради завръщането си в боксовата зала, той демонстрира толкова добра физическа форма в клипа към "Химера".

Допълва, че съпругата и децата му също спортуват интензивно като него.

В края на 2020 година Графа направи песен с диджей Фабрицио Паризи. Музикалната телевизия MTV веднага пожела да я завърти в ефир. Музикантът отбелязва това като напредък, защото парчето влиза в програмната схема, не само в класации. 

За поредна година Графа ще е жури в "Гласът на България". Съветът му към всички, искащи да се запишат на кастинги, е да не се страхуват,з аото това е невероятно приключение.