Васко Младенов е трикратен национален шампион по тенис с две самостоятелни и една титла по двойки. Той е и българинът, който участва в романтичното украинско риалити „Холостячка“, в което се бори за сърцето на певицата Злата Огневич. 

Блондинки или брюнетки предпочита Васко, както и повече за неговите интереси, можете да видите в блиц интервюто специално за Ladyzone.bg:

Майка му е рускиня, а баща му българин, а с тениса го запознава дядо му по майчини линия, който е бил майстор на спорта в СССР.

„Предопределено ми беше да стана тенисист, и то още от съвсем малък – от 4-5-годишен почнах да ходя по кортовете той да ме учи на този спорт, за което съм му безумно благодарен, въпреки че в началото не ми харесваше да играя“, споделя Васко.

Днес 32-годишният тенисист осъзнава колко „важен и ценен занаят е това“, защото спортът му е помогнал да изгради редица качества, които му помагат не само на корта, но и в живота. Васко вярва, че благодарение на дисциплината, която изгражда професионалния спорт, атлетите имат възможността да бъдат успешни, с каквото и да се занимават в бъдеще. 

Но всяка монета са има две страни. Тенисът му е дал много, но и му е взел много – „За мен това беше детството, нямаш детство. Нямаш време за приятели, нямаш време за партита, нямаш време за всички тези неща, които нормалните деца и юноши преживяват“.

С времето Васко стига до заключението, че най-важен е балансът, за да постигаш целите си. Споделя, че за него почивката не е да прекара 10 дни на плажа, събирайки слънчеви лъчи, а смяната на различни занимания.

Интересът му към римите се заражда в началното училище. С усмивка си спомня стихотворенията, които е пишел във втори клас. Важна роля в този момент има учителката му, която го подкрепя в това начинание.

С времето това негово занимание остава на заден план, за да се завърне още по-силно в труден за него момент: „Имах усложения на сърцето на 16-годишна възраст, заради един прекаран вирус. И ми казаха, че повече никога няма да играя тенис. Бях вкъщи затворен и точно тогава хип-хопа стана доста по-популярен – Еминем, 50 Cent. И си помислих защо и аз да не почна да пиша в стихотворната си форма, просто да я превърна в рап, в хип-хоп“.

Днес Васко има издадени три музикални албума. 

Заявява, че никога не се е чувствал разкъсан между професионалния тенис и музиката, а точно обратното - музиката му помага да се възстановяв от тениса.

„Аз с времето разбирам, че съм много повече от Васко тенисиста, аз съм Васко музиканта, Васко рапъра, но по-голямата картинка е, че аз съм Васко човека. И това е много по-важно“.

Васко обича приключенията и съвсем скоро се впуска в ново преживяване – участва във втория сезон на „Холостячка“ - украинското издание на романтичния американски формат, където група мъже се борят за сърцето на харизматичната певица Злата Огневич.

Това решение взема спонтанно: „Красиво момиче, интересно момиче, свързана е с музиката, защо да не пробвам?!“. Близките му хора остават изненадани от новината, но го подкрепят и това го мотивира допълнително да се впусне в приключението.

Включва се в риалитито „Холостячка“, за да опознае Злата Огнечив с „отворено сърце“ – „Искам да я опозная. Искам тя да опознае мен. И ако се харесаме, защо да не построим отношения. Тя ми направи впечатление на много лъчезарна, много приятна жена, с която ми беше приятно и леко да общувам. Намерихме доста общи теми“.

В първата им среща украинската певица остава изключително впечатлена, че „висок мъж от България“ се включва в битката за нейното сърце. За кратко време Васко открива и не малко вселенски знаци между двамата – той е зодия Лъв – огнен знак, а нейната фамилия е Огневич. Затова двамата кръщават и собствения си парфюм „Flame“ („Огън“), който създават по време на втората си среща.

Съвсем импулсивно Васко решава да изпее за нея акустична пиано версия на най-новата си песен „Супергерой“, а във втория припев се включва и самата Злата. Споделя, че в този момент е бил изключително притеснен как ще се представи.

Васко твърдо заявява мнението си, че истинската любов съществува.

 „Може би тези отношения, които аз съм ги имал преди и съм мислел, че е било любов, може би сега разбирам, че любовта е нещо още по-голямо. Самият ти трябва да си любов и тогава вече правилният човек ще дойде в живота ти“.

Качествата, които търси в момичето до себе си, са искреност, честност и спокойствие, защото „Аз не обичам драма, не обичам нерви, скандали“.

Скоро по bTV предстои и премиерата на „Ергенът“ – българското издание на успешното романтично риалити. В главната роля влиза моделът Виктор Стоянов, за чието сърце ще се борят група красиви дами. Съветът, който Васко Младенов дава на участниците, е следният: „Да бъдеш себе си и да слушаш сърцето си, защото в момента, в който започнат едни игри, всичко става изкуствено. Вярвам, че дори пред камера, ти можеш да бъдеш себе си“.

Цялото предаване COOlt гледайте на btvplus.bg.