Любовни песни на велики композитори като Чаплин, Гершуин, Мърсър са включени в най-новия албум на Васил Петров. За новата версия на хита му от 95-та “Подслон в дъжда”, както и за турнето си той разказва повече в COOLt.

“Хората я обичат, навсякъде ми я искат, искат да присъства, реших, че е време за завръщане за хората, които я желаят. По-премерена, по-елегантна версия”, сподели джаз артистът. “Подслон в дъжда” е по музика на Васил Пармаков и текст на Милчо Спасов.

Музикантът обаче не спира до тук. Албумът му “Love songs”, който е 14-ти в дискографията му, включва джаз от 20-те и 30-те години на 20-ти век. Продуцент на изданието е Милен Врабевски. Включени са любовни песни на велики композитори като Гершуин, Чаплин, Мърсър.  

Васил Петров определя този албум като най-романтичният. 

Концерти на джаз изпълнителя ще има на различни места в България. 

“Слава богу, започнаха с летящ старт, много съм благодарен на Бог, че направихме в Сливен, след това в Пловдив. Юли месец съм си отделил време за почивка и пътувания.” 

Съчетавайки работа и удоволствие, джаз изпълнителят разказва и за личните си пътувания. Последното му пътешествие преди пандемията е било в Саудитска Арабия.

“Бях в Доха. Запознаха ни с тяхната арабска култура. Имат хубав джаз фестивал. Имах време за разходки, но не стигнах до пустинята.” 

По време на пандемията се отдава на друг свой талант - рисуването.

"Докато пея съм по-концентриран, рисуването е по-автоматично, не знам какво ще нарисувам, когато застана пред листа."

Рисунки на Васил Петров ще бъдат изложени във варненската галерия “Тереза” на 10.07. 

Цялото педаване гледайте на btvplus.bg