Комедията е неговата стихия. Ролите му са емблематични и запомнящи се. В главната роля в предаването "120 минути" е Георги Мамалев, който навърши 70 г. 

Как се лети през живота на тази възраст, след като първата му роля е в "Опит за летене"?

"Два пъти съм излитал от сцената на Народния театър в "Опит за летене". Важното е че продължава, а как - ще кажат зрителите", отговаря на този въпрос актьорът. 

Щастлив е, че е роден на село и се връща назад в спомените си. 

"Аз бях в природата - с агънца, с крави, с училище, с футбол, с низането на тютюн... Това бяха щастливи детски години. Възможно е да съм последният артист от това поколение, роден на село."

Родителите му индиректно му посочват пътя към сцената. Той самият е баща на двама синове и успява да ги научи на трудолюбието. 

"Ако получиш нещо наготово, не е сладко. Децата ми имаха артистичен талант, но се насочиха в други посоки. И много хубаво направиха!" - това разказва за семейството си актьорът. 

Специална изненада за Георги Мамалев е включването в ефир на двамата му синове. Разказват на какво ги е научил баща им, а внучката му Катрин, с чувство за хумор споделя, че би искала да наследи от него  атлетичната му фигура. 

От дългата си кариера Георги Мамалев е установил, че българинът обича да се смее на неуредиците от живота.

Признава обаче, че го натъжават много неща, сред които войната в Украйна и предизборните лъжи на политиците в България.  

Любимата му българска дума е "да сме живи и здрави или наздраве". 

Цялото предаване гледайте на btv Plus.