Когато се обърнаха и четиримата треньори, за мен това беше огромно щастие" - казва Александър Петров от "Гласът на България". Но това не е всичко. Треньорите му стават на крака. "Тогава разбрах, че съм си свършил работата по най-добрия начин и съм успял да докосна техните души".

Александър се занимава с пеене от четиригодишен. А от миналата година съчетава музиката с медицина в университета. Желанието му е да специализира кардиология или уши, нос, гърло. До този важен избор в живота обаче има още няколко години. Сега пред него е "Гласът на България", след като 5 години отлага решението да се запише за участие в предаването.

"Към днешна дата, според мен, се чувствам по-стабилен – психически, емоционално, както и вокално. И прецених, че няма да има по-подходяща възможност, защото в медицината няма да става по-лесно и въпреки всичко все пак аз искам да отделя от своето време на предаването. По някакъв начин "Гласът на България" ми помогна да изляза от рамките на рутината и да предизвикам себе си".


Александър е родственик на Стефан Караджа и се гордее с този факт.

"Бабата на Стефан Караджа се казва Търна, с моята 5-та прабаба Зафира, по майчина линия, са били сестри. Неговата сърцатост, за която имаме сведения, огромната му душа я усещам дори в себе си и се надявам и хората около мен да се чувстват по този начин".