Зрителите на bTV имаха възможност да станат свидетели на първата фермерска сватба в Родопите. Стопаните на фермата Благовеста и Николай Василиеви женят своята дъщеря в село Горно поле. Поканени са много участници от различни сезони на предаването „Фермата“.

„Абсолютно всички 350 човека ще бъдат облечени в народни носии“, обясни Благовеста. „Това е първата толкова голяма сватба, която се вдига в това село през последните 60-70 години. Искаме да възстановим абсолютно всички традиции – от пазарлъка за булката, до дрескода. Всичко ще е както е било едно време.“

Сватбата ще се проведе на открито, както се е правело в миналото. Организирането на сватба с толкова много хора е било истинско предизвикателство, но стопаните са свикнали да посрещат много хора.

„Ние малки работи не можем да правим“, каза Николай. „Каквото и да започнем, все излиза голямо. Има къде да спят и с какво да ги нахраним, така че не е проблем. Важно е хората да бъдат в настроение и да възобновим нещо, което отдавна е забравено.“

Кумата на сватбата ще е участничка от „Фермата“ – едно от най-популярните риалити предавания в България. Юлиана Попдимитрова е участничка от втория сезон на предаването, където семейство Василиеви бяха ментори. Сред гостите са поканени поне 50-60 други участника от предаването и техните половинки.

Благовеста – Бети, както всички й казват на галено, и Николай са собственици на образцова и единствената сертифицирана биологична животновъдна ферма у нас за производство на телешко месо.