На 8 г. Теодора Духовникова започва да се снима във филми и никога не се е чудела какво иска да работи. Ето какво сподели тя за възрастта и тъгата в студиото на "Преди обед" навръх рождения си ден. 

"Ставам на 43 г, а денят ми започна страхотно - децата ми написаха много красиви писма. Имаме си такава традиция. Получих и подарък, който е най-хубавото нещо през целия ми живот - картина на Греди Асса". 

Снимка: Диляна Флорентин за Answear
Темата за възрастта не я тревожи.  "Аз се чувствам много добре. Даже повече се харесвам, отколкото преди. По-добре се чувствам в себе си и в кожата си. А това е добре и за професията ми. Напоследък правя много по-вълнуващи роли". 

За някои неща годините й помагат да овладее емоциите си. Реагира по-спокойно за това, които не може да промени: "В такива ситуации просто променям гледната си точка."

Актрисата споделя, че по време на коронавирус се е мобилизирала и вече й е по-спокойно, отколкото през първите месеци на пандемията. Тя си позволи да възроптае срещу това, че театрите остават да работят с 30% заетост за това, че актьорите не са защитени: "Това, което не ми хареса, беше, че се подчертаваше, че само публиката трябва да е защитена. Но не и за артистите - в какви условия не е ок да се работи, какво се случва, за да ни се помогне... Това, което за мен не беше честно, е че, казвайки се, че театрите работят, не означава, че всичко е наред!".

Снимка: Диляна Флорентин

Тя самата не е спирала да играе от август месец, но напоследък е все по-трудно, защото винаги някой около нея се е болен. 

За Теодора Духовникова тъгата е креативно състояние: "Харесвам тъгата даже повече отколкото едно базово щастие. Не може винаги всичко да е наред!"  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.