Преди една година си отиде продуцентът на предаването „COOLt” Емил Дилчев. Това, което много хора не знаят за него е, че Емо беше автор на текстове за песни. В рубриката „Разкажи ми песен“ в предаването „Преди обед“ се срещнахме с изпълнителката Теди Кацарова и водещата Петя Дикова, за да разкажат повече за емблематичната песен „Само аз и ти“ с текст на Емо Дилчев.

Песента с музика на йорданеца Фарес Робърт първоначално е изпълнявана от Теди Кацарова на английски език, но певицата е решила, че толкова хубава песен няма как да няма и текст на български, затова се е обърнала към своя приятел и съсед Емо Дилчев, който да го напише.

Създадохме тази песен с презумпцията тя да тръгне на английски“, спомня си Теди Кацарова. „Но в един момент реших, че няма как да не бъде на български. Тази красива мелодия трябва да бъде облечена в красив текст.

Така Теди се обръща към съседа си Емо, с когото се среща всеки ден.

Емо създаде този текст в момент, когато беше много влюбен“, каза още тя. „Дойде с текста, написан на един лист хартия и каза: „Мисля, че това е текстът“. Така песента се роди наново, тя придоби нов живот.

Снимка: Личен архив

Аз си спомням колко много обичах да се майтапя с това как той пише текстове“, добави Петя Дикова. „Той е писал не само за Теди и не само тази песен.

Петя Дикова често го пита как му хрумнат идеите и как си ги записва, а той ѝ е отвръщал, че „тази работа не е като онази работа“ и за да напишеш хубав текст трябва да имаш муза.

За мен песента „Само аз и ти“ е моята история“, каза Теди Кацарова. „Аз наистина нямам по-любима от тази песен и когато я пея някак си става една връзка между публика и творец.

Какво още разказаха Петя Дикова и Теди Кацарова за песента „Само аз и ти“ и как си спомнят Емо Дилчев може да чуете във видеото.