Мая Бежанска, Христо Мутафчиев, Филип Аврамов и Калин Сърменов споделиха свои спомени за голямата актриса Татяна Лолова в студиото на „Тази сутрин“.

„Тя винаги е била част от живота ми. Даваше ми вдъхновение не само за работа, но и за живот. Преди месец бяхме с Филип на турне във Варна. Той налови риба и й каза по телефона „Татяна, идваме с рибата“... Тя не обичаше да си гледа филмите, но веднъж ми сподели „Майче, ставам сутрин в 5 и гледам един много хубав сериал „Домашен арест“. Трябва да го гледаш“ – разказа Мая Бежанска, която също участва в комедийния сериал.

Тя сподели, че е виждала актрисата малко тъжна единствено след смъртта на съпруга й Слави.

„Татяна казваше за себе си и мога да го потвърдя „Аз не съм звезда, аз съм слънце“. Тя беше земен човек, можеше да спре всеки непознат на улицата и да му оправи яката или копчето. Обадих й се скоро след като почина съпругът й. Предложих й социална помощ, патронаж, някоя жена да се грижи за нея. Тя ми отговори „Не ща, не искам да ме мислят за беднячка. Нека ме мислят за богата принцеса“ – сподели Христо Мутафчиев.

Той призна, че си представя как Стоянка Мутафова посреща Лолова на небето с думите „Таньо, ма, какво правиш тук? Не си ли млада?“

Христо Мутафчиев припомни, че на 11 май ще се раздадат наградите „Икар“. Татяна Лолова отдавна бе определена за носител на приза за изключителен принос към театъра. Сега тя ще го получи посмъртно.

Чрез онлайн връзка в разговора се включи и Филип Аврамов.
„Отиде си човек без аналог! Хората я обичаха. Татяна бе лесно ранима, крехка, много фина жена! Имаше талант не само на актьор, но и на човек.“

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов сподели, че в петък от 11 до 13 ч. в театъра ще има поклонение пред голямата актриса.

„Нарекли сме го „Цвете за Таня“. Това ще е едно емоционално разделяне с Таня. Ще сложим неин портрет и всеки ще може да донесе цветя за нея“ – уточни Калин Сърменов.