Емона Георгиева започва да танцува балет, когато е едва на 4 годинки, а днес вече има 3 световни купи. Тя е лауреат на голямата награда на фондация "Димитър Бербатов - Успелите деца на България” за върхови постижения през 2019 година!

След много тежък кастинг в Санкт Петербург тя е одобрена за солист на трупата на руския хореограф Борис Ейфман. Балетният му театър е с 43-годишна история.

Световната критика го определя като "уникален, стил и вселена", а ръководителят му е наричан "страхотен театрален магьосник". За много от хората на изкуството Ейфман е "един от водещите хореографи в света за всички времена". 

"Всеки ден присъствах на техни репетиции, а на класовете ме наблюдаваха как се справям технически.", споделя Емона в "Преди обед". 

На официалния кастинг тя представя вариация на "Кармен", която трябвало да изиграе 5 пъти без почивка.

"Не бях преживявала такава умора, но се мотивирах в съзнанието си, за да продължавам. Казаха ми, че съм много силна технически и че мога да се справя в трупата."

След вариацията представя и съвременна хореография.

"Бяха впечатлени и от артистичността ми", допълва още тя. "Аз все още не мога да повярам какво ми се случи. Това е огромна крачка за мен!"

Емона е част от фондацията на Димитър Бербатов и е член на Годишния клуб за успели деца на България. Фондацията събира и помага на талантливите деца, които имат цел и посока за това, което искат да постигнат. 

"За мен това е едно невероятно дело. Обучението ми без тяхната подрепя нямаше да бъде възможно. Много съм благодарна!".

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg