Семейният канал на bTV Media Group – bTV Lady, продължава да е дом на най-динамичните, вълнуващи и новаторски турски сериали. Такъв е и новият „Вавилон“ (Babil) с любимците на зрителите Халит Ергенч и Аслъ Енвер, който тръгва в четвъртък (7 юли) и ще се излъчва всяка делнична вечер от 21:00 ч. Поредицата обещава да грабне зрителите със сюжет, изпълнен с много съспенс и неочаквани обрати, и звезден актьорски състав, събрал на едно място най-известните имена от южната ни съседка.

 

Историята:

Професор Ирфан Сайгун (Халит Ергенч) развива успешна кариера на уважаван преподавател в Икономическия университет в Истанбул. Той е идеалист, честен и почтен човек, който се радва на прекрасно семейство – има красива съпруга и малък син, когото обича безрезервно.

Животът на Ирфан се преобръща на 180 градуса, когато разбира, че е уволнен от учебното заведение, след като е натопен от свой колега за взимане на подкуп, а детето му има тумор в мозъка и се нуждае от спешна операция в чужбина на стойност 1 милион лири.

 

Отритнат от академичните среди, професорът изпада в пълна безизходица. Приятелят му от детството Егемен го убеждава да измамят богатия мафиот Сюлейман, за да се сдобият с нужните средства. Когато обаче той разбира за кражбата, им поставя ултиматум да върнат парите до седмица, иначе ще ги убие. На Ирфан не му остава нищо друго, освен да извърши това, което години наред е убеждавал студентите си никога да не правят – да създаде финансова пирамида, която веднага се превръща в най-голямата финансова измама в Турция за всички времена.

 

Измамата на века се разиграва на фона на заплетена мрежа от отдавна погребани тайни между Ирфан, съпругата му, неговия приятел Егемен и бившата му годеница.

 

Актьорски състав:

Звездният каст на „Вавилон“ събира на едно място едни от най-големите имена на турското кино и телевизия. Главната роля е поверена на Халит Ергенч, познат на българските зрители като романтичния Онур от „1001 нощ“ и величествения Сюлейман Великолепни от „Великолепният век“. Негови екранни партньорки са очарователните Аслъ Енвер (Сюрея от „Завинаги“, Мине от „Мечтатели), Бирдже Акалай (Аслъ от „Черно-бяла любов“) и Нур Фетахоулу (Пейкер от „Забраненият плод“, Махидевран от „Великолепният век“). Мъжкото присъствие в сериала се допълва от Озан Гювен (Джан от „Божествено“) и Онур Сайлак (Вели от „Ирония на съдбата“).

 

Зрителите на bTV Lady в момента гледат премиерно още един от най-нашумелите турски сериали – „Почукай на вратата ми“. От 7 юли (четвъртък) романтичната история на Еда и Серкан Болат ще започва вече в нов час – 22:00 ч., веднага след поредния вълнуващ епизод на „Вавилон“.