За интервю в предаването "Преди обед" се събраха сестрите Саня и Ирена Борисови.

Саня е известна с ролите си във филмите "Живи легенди" и "Чужденецът", а сестра ѝ Ирена е модел. Тя стартира кариерата си на 14 години в Милано, а днес работи в Дубай и е инфлуенсър с почти половин милион последователи в Инстаграм.

На въпроса на водещите: "Конкурирали сте се някога?" сестрите в един глас отговориха, че не, тъй като винаги са били в различни поприща и са преследвали различни цели.

Те са се прибрали да отпразнуват Коледа в родния си Видин, след което Ирена се връща в Дубай, а Саня - в София, където репетира "Нощта на игуната" на Тенеси Уилямс в театър "Възраждане".

Двете са били само с майка си на празника, "истинско женско царство", тъй като баща им е в Италия и не е имал възможност да се прибере заради ограниченията, наложени от пандемията.

На въпроса дали това, че живеят на 4600 км. разстояние ги отдалечава една от друга, те отговарят, че не, напротив, стават си по-близки, тъй като много си липсват и имат за какво да си говорят, когато се виждат.

Саня разказа, че е е смятала Инстаграм за "излишна суета", но създава профила си под влиянието на сестра си.

Ирена отначало също не е разбирала силата на социалните медии и количеството последователи. "За мен това беше просто цифра, която расте. В един мол в Дубай обаче, срещнах фенове, които ми казаха: "Следваме те в Инстаграм!", а скоро след това голяма компания ми предложи пари, за да публикувам снимка. Не можех да повярвам, че е възможно да печелиш, публикувайки снимки. Тогава осъзнах, че това е бизнес и започнах да раста като модел и известна личност."

Сестрите също така си спомниха как по-малката Ирена не е одобрявала момчетата около Саня и ги е биела. Баща им, който е бил републикански шампион по самбо, се гордеел с нея.

"Сестра ми често имаше проблеми в училище с момчета, които я закачат и баща ми ходеше да се разправя. Веднъж докато бил вътре видял, през прозореца бягащо момче, а след него момиче, което хвърля раницата по главата му. "Това е другата ми дъщеря", казал той на учителите."

Какво още казват сестрите Борисови чуйте във видеото по-горе, а цялото предаване може да гледате на btvplus.bg