Станислава Армутлиева завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ през 1993 г., но почти не е практикувала тази професия. В началото на 90-те тя създава една от най-големите музикални компании в България и това е нейното поприще. В предаването „120 минути“ тя разказа за детството си, за срещите със световни артисти, както и за уроците, които е научила от двете си дъщери Алма и Маргарита.

„Детството ми премина през социализма. Играехме много на улицата, в парка, постоянно бяхме навън. Само хубави неща си спомням. На 7 започнах да уча народни танци в ансамбъл „Изворче“ и това се оказа по-важно от училището. Пътуванията ми дадоха много. Научих се на дисциплина, да съм екипен играч. Ритъмът е много важен не само за тялото, но и за живота, за мислите“ – сподели Саня Армутлиева, която определи сегашното си житейско темпо като средно.

Нейният баща е от Беломорска Тракия. Вероятно някой от дядовците е имал голяма крушова градина и понеже армут на турски е круша, оттам и фамилното име Армутлиева.

Тя се среща със Стинг при първото му идване в България, но „същинската среща“ е по-късно в Бейрут, Ливан, където съпругът на Саня също организира концерти.

„Поиграхме на табла със Стинг и го бих. Много деликатен човек, един от най-любимите ми артисти и до днес!“ – признава Саня.

„Талантът сякаш не е толкова важен, когато се оглеждаш за хора, имащи потенциал да станат звезди. Търся повече човешките качества. Успяват тези, които могат да прескочат границата от лесното към трудното“ – коментира Саня своята продуцентска дейност.

Тя взима интервю от „Металика“ още през 1996 г. в Прага. Среща се с тях и при концерта им в Пловдив.

От своите дъщери Алма и Маргарита тя се е научила на търпение, на обич, и да си смачка егото, „което става неусетно и е много хубав урок“.

Саня Армутлиева мечтае семейството да е повече време заедно, мечтае за здраве и някой ден да направи български изпълнител успешен извън страната ни.

Тя иска да създаде креативен център за деца, защото, когато те са в досег с някое изкуство, стават други хора.

„Стискам палци на Мария Бакалова тази нощ да вземе „Златен глобус“... България за мен е най-любимият ми капан“ – сподели Саня на финала на предаването „120 минути“.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.