Блус и джаз певецът Васил Петров има рожден ден на 30 април, който съвпада с Деня на джаза.

Тази година певецът ще празнува своя двоен празник в Пловдив. Първо ще сподели радостта със своите почитатели в един от клубовете на града, заедно с Пловдивската филхармония. „И след това ще празнуваме рожден ден“, каза той в ефира на bTV.

Васил Петров носи имената на дядо си. Баща му пък е с трите имена на своя прадядо. В семейството това се случва по традиция.

Васил няма професионални артисти в рода си. Приживе дядо му успява да види само първите непрофесионални изяви на певеца.

Певецът има дългогодишни приятелства с лица от световната сцена. Едно от тях е с Бен Крос, който пише някои от текстовете на песните му. Една от последните им общи снимки е на откриването на бара на Петров.

„Имам афинитет към създаването на филмова музика, но съм далеч от професионалист в тази област“, призна си певецът. По време на ковид пандемията той започва да пише музика за филмовата сцена и забелязва, че му се получава.

„Всички сцени си приличат“, каза Петров. Винаги трябва да запазиш спокойствието, но и да поддържаш лекичка възбуда, защото все пак си на сцената“, допълни той.