Галина Ройбек, която в последния епизод на "България търси талант" просълзи всички с историята си, гостува в „Преди обед“, за да разкаже повече за себе си. Тя е родена в Ямбол, след което е оставена в дом за сираци. На 4 години е, когато я осиновява семейство от Дания.

През 2016 г. тя се завръща в България, за да види дома, в който е прекарала първите четири години от живота си.

„Разбрах, че ще затварят тези домове и исках да посетя това място. Да затворя тази страница от живота си. Щастлива съм, че успях да го направя“ – споделя Галина, чиито първи детски спомени са от Дания.

„Една люлка, брат ми и куче – това са най-ранните ми спомени. Брат ми е осиновен една година след мен. Родителите ми са страхотни хора! Те са социални работници, като баща ми вече е пенсионер. Когато навремето учат в Германия, разбират, че няма да могат да имат собствени деца. Техен приятел ги съветва да отидат в България“ – разказва Галина.

Относно травмата, която всяко изоставено дете носи в себе си, тя споделя:
„Много години си мислиш, че не си достатъчно добър. Как не е имало кой да те подкрепя. Чудиш се коя е майка ти, баща ти, защо са го направили? Въпреки всичко, не съм търсила биологичните си родители.“

Нейният съвет към всички деца с подобна съдба е да помнят, че светът е голям и има много хора, готови да помогнат. Да не се колебаят да потърсят помощ, за да открият себе си. 

Само два месеца, след като се връща в България, Галина открива любовта. Работата в цирка я среща с фотограф, с когото веднага се харесват.

Повече за живота на Галина Ройбек и социалната й дейност в България – вижте във видеото горе.