Днес ще си говорим за красота, стил и мода, след като бяха връчени най-престижните модни награди в България - "Златна игла". Проф. Любомир Стойков и Радостина Долапчиева, която беше избрана за Дизайнер на годината в конкурса, гостуваха в студиото на "Тази сутрин", за да споделят любопитни подробности от вълнуващата церемония по връчване на статуетките.

"Радостина Долапчиева получи награда след номинация на българските лайфстайл и модни журналисти", каза проф. Стойков.

"Тя съчетава по един изключително точен и впечатляващ начин традицията в изисканата и елегантна мода плюс новите компоненти, които не могат да бъдат радикални, но все пак са различни спрямо предишното", поясни той.

Проф. Стойков допълни, че отличието за „Модна къща на годината“ отиде при Radichev с дизайнер Стоян Радичев. В категория „Цялостен принос“ носител на приза стана Елена Кристиано, а Лиа Каменова получи отличието за „Най-добър млад дизайнер“. Статуетката за „Уникална мода“ получи Албена Александрова – дизайнер на „Рошавата гарга“ и четирикратна носителка на приза.

"Аз винаги съм уважавала традиционните аутфити и класическите линии, но като един по-млад дизайнер ги съчетавам с нещо по-модерно и актуално", каза Радостина Долапчиева.

"Догодина наградите "Златна игла" ще празнуват 30-годишен юбилей", допълни проф. Стойков.

"Бих посъветвал всички политически лидери и - не се притеснявайте да носите едни и същи дрехи на различни събитията. Трябва да щадим природата и да заложим на рециклираната мода", каза още той.

Вижте какво още споделиха проф. Любомир Стойков и Радостина Долапчиева във видеото най-горе.