След 23 години писателят и блогър Радослав Бимбалов издава нова книга с интригуващото заглавие "Млък". 

"Иска ми се хората да не мълчат за важните неща" - споделя писателя и рекламист в студиото на "Тази сутрин". 

Книгата съдържа 21 разказа и авторът ги определя като истории за хората. Именно тази насока е обяснението и за дългата пауза между двете му книги.  

"Когато написах първата си книга, бях много млад и наивен и не познавах хората. Но когато искаш да пишеш истории за хората - по-добре ги опознай!" - откровен е той. 

Според него, когато е млад, един творец трябва да пише повече поезия, а ако иска да пише за хората, задължително трябва да ги опознае. Част от разказите му са писани преди години, но за новото издание на освежени. Други от тях пък са съвсем нови. 

Разказите имат характерни герои, случки, които често са изненадващи, но това, на което Бимбалов обръща специално внимание е езикът. 

Използвам език, в който се опитвам да редя думите като малки бисерчета.

Според него заглавието, не е императив, а констатация.

"Тя се казва "Млък", защото едноименният разказ е мой страх, че думите ще започнат да изчезват. В разказа те наистина започват да изчезват" - разказва повече той. Интересната форма на писане се оказала истинско предизвикателство за коректорите. 

Темите в изданието авторът определя не като политически или обществени, а като човешки. 

Радослав Бимбалов е част от известния в миналото дует "Замунда Банана бенд", в който песните бяха на развален български, а изпълнителите от измислена република. Едни от най-известните им парчета са "Мамуна", "Съм много убав" и др. 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.