"Столът на водещия е много по-приятен от министерския. Със сигурност правиш хората щастливи, помагаш им да спечелят някакви суми и си отиваш със спокойна съвет - три неща, които са несравними с реалната политика".

Това каза в студиото на "Тази сутрин" професор Петър Стоянович. Той зае ролята на водещ в благотворителните епизоди на предаването - "Стани богат - въпрос на бъдеще". Уникалният благотворителен проект ще запознае зрителите с осем големи каузи, посветени на бъдещето на България. 

"Стани богат" е една от най-високите катедри, от които се проповядва добро и знание" - сподели мнението си проф. Стоянович.

"Като знаеш, че няма да те питат - всеки е голям познавач. В теб се борят знаещият и изпитващият. Но симбиозата е чудесна!" - с присъщото си чувство за хумор разказа бившият министър на културата. 

Какво ни каза преди време проф. Стоянович за ордените и медалите в България - вижте във видеото. 

Според него въпросите в "Стани богат" са изключително сериозни, научни и добре подбрани, а "не са на ниво лексикон, 4 клас". 

"Няма чалга, няма фалшиво свирещ оркестър, няма скуката на простите факти" - тези неща проф. Стоянович открои като основни в същината на предаването "Стани богат". 

Защо професор Стоянович сваля шапка на всички участници в "Стани богат" - вижте във видеото.