Преди дни Прея представи втория си албум, озаглавен „ENERGY“, чието представяне тя е съчетала с празненството по случай рождения си ден. По този повод тя си пожелава „Здраве, любов и приключения!“.

Това празненство Прея сравнява с новогодишните празници, защото заедно с нейните гости са си прекарали „вълшебно“. Тя споделя още, че „отзивите за албума са това, което исках хората да разберат“.

Новият сингъл, който получи своята видеореализация заедно с представянето на албума, е песента „Проблем“ заедно с Вирго, с когото са съавтори и на текста. Музиката е дело на Иван Тишев, а предложението да работят заедно е дошло от самия него.

Прея каза, че след като записала демото на „Проблем“ веднага усетила нуждата да се включи V:RGO, който напоследък не се страхува да експериментира. Младата певица заявява, че много се възхищава на неговата автентичност и е имала какво да научи от него: „Харесвам го заради това колко е искрен, колко е неподправен“.

„Проблем“ няма истински лирически герой, но продължава нишката на предишните музикални предложения на певицата „Лош навик“, „Убиец на време“ и „Не сега“ – „Песни за неща, което ти доставят удоволствие, но знаеш, че не са съвсем полезни за теб“, коментира още Прея.

Избрала е песента „ENERGY“ да бъде заглавната на албума, защото „е по-обощаваща цялото значение“, докато „другите песни са по-свързани с конкретни ситуации“.

Прея споделя, че в началото й е било много трудно да пише на български, защото е „малко сложен за писане на музика“, докато английският е „доста опростен“.

В новия албум повечето песни също са на английски, защото е интернационален. По повод този факт певицата споделя, че това е част от новата й стратегия: „Предвид дигитализирането на шоубизнеса се ориентирам и се опитвам да разширя възможностите моята музика да стигне по-далеч“.

Прея има желание да реализира и по-голям концерт за своята публика, но все още изчаква, защото в момента е рисково да планираш такова събитие в рамките на поредната ковид вълна и противоепидемични мерки.