Има изречение, което дори голям актьор като Влади Въргала не може да довърши заради силно вълнение. Изречението, в което говори за починалия си баща и едно предсмъртно обещание. 

"Той беше вече много изтощен. Не му оставаше много. Аз знаех от какво има нужда, за да тръгне спокойно. И му дадох дума, че Костя и неговото семейство..." - тук емоциите взимат връх над актьора, който споделя своята трогателна семейна история в "Тази неделя". 

На баща си актьорът дава дума, че ще се грижи за доведения си брат и неговото семейство. Така по-късно близначките София и Анастасия и тяхната майка пристигат в България, бягайки от войната в Украйна. 

"Много е гадно, но аз съм щастлив, че мога да засвидетелствам пред паметта на баща ми, че неговите деца са част от душата и семейството ми."

Димитър Йорданов е втори баща на Влади Въргала, а Костя е негов син от първия му брак.

Така, когато е в трети клас, Влади се сдобива с брат. Разказвайки трогателната семейна история, той си спомня за трудностите, докато двамата се сближат. 

Когато се виждат за първи път, Костя бил враждебен и не искал да си играят. Едно лято обаче променя всичко между тях. Какво се е случило - гледайте във видеото. 

В опит да спасят живота и здравето на баща си, го водят в родопско село, в което се вярва, че има лековита пещера. Тя трябва да се обиколи три пъти, за да бъде спасен човекът. Бащата а актьора умира от рак на панкреаса. 

"Когато татко си отиваше, Костя дойде в България, събрахме се всички, дадохме си прошка един на друг. Знам, че за татко Костя и неговите две принцеси са светлинката, дето топли отгоре."

"Дядя Владя" - така, с много любов, близначките София и Анастасия наричат актьора Влади Въргала. А за него това е най-топлото обръщение. 

Момичетата са пристигнали с майка си в София от Харков, след 4 дни пътуване. Баща им остава в Украйна, заради закона за мобилизацията и защото според него там има подем в духа на нацията и не може да напусне родината си.

"Родина идва от род. Много е важно да се различава, когато става дума за държавата. Надявам се той да бъде мъдър и Бог да го пощади" - емоционално споделя Влади Въргала.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg