Победителката в "Гласът на България" Петя Панева гостува в „Тази сутрин“ след изключително емоционална нощ и само 30 минути сън.

„Не мога да опиша силните емоции след победата, ще ми трябва време да осъзная какво се случи. Не само шестимата финалисти, а и всички останали участници бяха достойни за победата“, сподели Петя Панева.

Според нея "Гласът на България" е показал, че всички българи обичат нашата народна музика.

„Младите хора я заобичват все повече. Надявам се да ме последват, да слушат и да пеят все по-често народна музика“, коментира Петя.

„Галена ми даваше много точни съвети, най-вече за повече увереност на сцената. Може и да не личи, но аз наистина не съм уверена. Галена е много истински човек, запознах и майка ми, и сестра ми с нея. Много хубави емоции имахме заедно“, сподели победителката, която на финала пя боса и с кенарена риза, подарък от баща й.

„Много харесвам такива стари, автентични дрехи“, допълни Петя, която все още не знае какво ще прави с паричната награда.

Тя призна, че целият й живот досега е бил музика и смята занапред с това да се занимава.

На Петя Панева й предстоят много участия и концерти в следващите седмици, като един от най-специзлните е бенефисът на „златните момичета“ на 16 декември в зала „Арена Армеец“.

На финала на разговора тя сподели, че скоро ще представи и своя авторска песен.