Гласът на Петя Панева омагьоса треньорите и зрителите на "Гласът на България". Тя стигна до финала, залагайки на фолклорни песни. Мисията й е да покаже, че младите хора не са забравили народната ни музика. Петя е само на 21 години.

"Не съм вярвала, че ще мога да завладея сцената на "Гласът на България" с фолклор. Затова може би години наред не придобивах смелост да се явя на кастинга. Не знам тази година какво се случи и какво се пречупи в мен, но казах, че отивам и каквото ще да става", признава Петя Панева.

Петя и Митко, нейният приятел, споделиха в студиото на „Тази Неделя“ за вълненията покрай нейната победа пред Петя Дикова.

„За мен "Гласът на България" и преди и сега си е моята приятелка Петя“, сподели Митко.

Двигателя за любовта към фолклора и човекът, който я кара да се запише на кастинг е нейният баща. Той се включи на живо и заяви, че младите хора не са забравили фолклора, а дъщеря си описа с една дума „Вълшебство“.

Петя обясни защо във фолклора хората се държат ръка за ръка.

„Това означава, че народа е обединен. Благодаря на цяла България, че се обедини и ми гласува такова голямо доверие аз да държа тази титла „Гласът на България", благодарна е Петя.

Митко казва, че Петя е крехка душичка, но двете семейства са били единни и са я подкрепили в това й начинание.

„Запознанството ни се случи преди години съвсем колегиално. Но преди година реших да дойда на кафе в София и случайно, но в кавички се видяхме“, сподели Митко приятеля на Петя.
„Пея вкъщи, когато него и баща му ги няма, защото знам колко добри музиканти са и ме е страх нещо да не сбъркам“, каза Петя.

„Разплакват ме и ме разчувстват абсолютно всички стари певци, много обичам да ги слушам. Освен, че настръхвам мога и да се разплача винаги,“ категорична е победителката.