"Аз съм човек, който винаги търси по-напред и по-напред, а реално по-напред от пилотската кабина няма. Затова си избрах да бъда пилот", споделя Петър от "Фермата" в Тази сутрин. 

Въпреки огромното си желание отново да пилотира, заради пандемията не го е правил от януари месец. Споделя, че всяка сутрин се събужда с надеждата, че днес ще има полет. Засега такива му се случват само в тренажор. 

"Пилотите са такава порода хора, за които летенето е жизненоважно. За да се научиш да сипилот, един живот не стига. Аз направих обучението си за 2 години и съм летял до повечето европейски столици."


Петър представи себе си като "сдържан и аналитичен". За него тези качества са супер есенциални за авиацията. Помагат му и по време на ребиваването му във "Фермата".

"И в живия живот има подобни ситуации, човек понякога трябва да запази самообладание и да не прави грешни стъпки. Аз мисял, че само веднъж избухнах. Случва се на всеки. Това също е проява на характер. Не е важно дали се случва, а колко често."

Определя дуелът с Борислав за най-трудния си момент в шоуто. 

"Най-трудното е човек да си поддържа амбицията на едно ниво и в точния момент да избухне. Аз не успях да го направя. Едно от най-важните неща е да имаш житейски опит. В крайна сметка годините си казаха думата.  Боби беше старо куче и знаеше как да се възполза от ситуацията. На мен ми трябаше повече житейски опит и може би тогава нещата щяха да са на кантар."

За него битката между двамата е била повече психологическа, отколкото физическа. 

След края на "Фермата" Петър забелязва и друга промяна - повишило се е женското внимание към него.

"Не мога да се оплача от женско внимание и преди и след "Фермата". Докато не оплешивея напълно, мисля, че няма да го имам този проблем!"

И ако с жените е някак по-лесно, то с живота извън "Фермата" не е точно така. За пилота след предаването животът е по-труден.

"Във "Фермата" за 3 месеца се потопихме в една уникална утопия, която даваше възможност да се събереш, да получиш душевен мир и да а се усмихваш. В живия живот това не е възможно."

Запазил е приятелството си не само с Калоян, но и с останалите съфермери, тъй като всички добре разбират, че това е просто игра.