Преди няколко седмици Иван Булкин стана "Super Model Universe 2020" на конкурс, който трябваше да се проведе в Малайзия, но заради пандемията бе в онлайн формат. 26-годишният пловдивчанин е републикански шампион по лека атлетика и вече има подобни признания – „Мистър БГ атлетика“ (2016) и „Мистър Пловдив“ (2019).

„Конкурсът Super Model Universe се провежда от пет години. Имаше участници от над 20 държави. След първия тур останахме пет момчета и пет момичета, като накрая аз спечелих при мъжете“ – сподели Иван Булкин в „Тази събота и неделя“.

Той тренира лека атлектика от 13-годишен, което е сравнително късен старт. На пистата за първи път го е завел негов приятел. Сега Иван учи спортна педагогика в Пловдивския университет, след което смята да се насочи към НСА.

Участието му в конкурси за красота започва на шега със спечелването на „Мистър БГ атлетика“ (2016). В началото се притеснява от фотосесиите, но сега съчетава успешно тренировките с модните ангажименти.

Иван Булкин работи във фирма за хранителни стоки. Тренира след работа, като си дава почивка само в неделя. От 15 години хобито му е да реди пъзели. Голяма част от тях той оформя в рамки и слага по стените, а останалите стоят под леглото му.

Засега пловдивчанинът нямам планове за участие в други конкурси, а по-късно днес ще се състезава в международния лекоатлетически турнир „Академик“. Това е най-старият турнир в Европа на закрито.

Относно хранителния режим Иван сподели, че сладкото не му е страст, но му е трудно да ограничава газираните напитки. Той посъветва младите спортисти да наблягат на естествените храни и да избягват химическите продукти.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.