Малко преди голямата българска актриса Татяна Лолова да си отиде от този свят след усложнения заради COVID-19, тя и музикантът Орлин Горанов записаха песен. Така Горанов стана един от последните хора, които се срещаха и работиха с актрисата преди да почине. За да разкаже повече за отношенията си с нея той беше гост на предаването „Тази събота и неделя“.

Снимка: Screenshot / YouTube

Орлин Горанов сподели, че още при първата среща с Татяна Лолова е имал чувството, че се познават от години. Актрисата е настоявала той да се обръща към нея с Таничка, но самата тя винаги го е наричала с пълното му име и навсякъде е казвала, че записва песен с Орлин Горанов.

Всъщност Татяна Лолова е искала да е певица още от дете и Орлин Горанов напомни, че в миналото актрисата е имала две дългосвирещи плочи, така че е била певица по душа. По тази причина Лолова е давала най-доброто от себе си в общия им проект.

Снимка: БГНЕС

Според музиканта пеещите актьори понякога се справят по-добре от изпълнителите, които не са актьори: „Актьорът може да вложи в песента толкова много нюанси, които доста често певецът пропуска“. Обясни той. „Това е най-трудният жанр, защото за тези три минути, ти трябва да разкажеш една история и да разкажеш на публиката нещо уникално.

Идеята е била да се заснеме и видео към песента, но това никога не се е случило. Сюжетът на видеото е щял да наподобява сюжета на филма „Да возиш мис Дейзи“. Това е хрумнало на Орлин Горанов, тъй като по време на записите е трябвало да вози Татяна Лолова от дома ѝ до звукозаписното студио и за него това време, в което могат да разговарят и да се опознават, е било наистина ценно.

Снимка: БГНЕС

Как през всичкото това време тя нито веднъж не изруга, не обиди никой, винаги беше усмихната, винаги беше със страхотно чувство за хумор“, разказа той. „Радваше се на живота във всичките му нюанси.

Музикантът каза, че за него Татяна Лолова не е починала, а само е отишла на турне. Театралната легенда завинаги ще остане сред нас благодарение на безсмъртното си творчество.

Тя ще се върне. Тя е тук с нас“, каза той.