Първият сингъл от новия албум на група P.I.F. - "OPUS 4", е и последният с участието на Димо Стоянов, който си отиде преждевременно от този свят миналия декември, след като почина от COVID-19.

Албумът "P.I.F. 6" е в памет на вокалиста, а видеоклипът на "OPUS 4" събира популярни музиканти и артисти, сред които Любо Киров, Мариус Куркински, Мария Илиева, Графа, Миро, Михаела Филева, Койна Русева, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Дичо и много други.

Актрисата Койна Русева, режисьорът Николай Мутафчиев и операторът Калоян Божилов гостуваха в студиото на "Преди обед", за да си спомнят за Димо.

"Това парче е насочено към Бог, беше много лично. Димо каза, че държи да направим видео на него. В целия клип има много символика", спомня си Мутафчиев.

"В деня, преди да затворят заведенията, той имаше клубно участие. Там се зарази", допълва режисьорът.

"Толкова много разнолики артисти дойдоха, събраха се и направиха този клип. Всеки отдели от времето си, от емоциите си, от нервните си клетки - даде същността си в името на Димо", каза Койна Русева.

"Той беше един изключително талантлив човек и много ми е мъчно, че го няма. Много обичахме да се шегуваме с него. Изключително светъл човек. Много се радвам, че всичките тези имена дойдоха и направиха клипа", допълва актрисата.

"Истината е, че всеки един е по някаква причина в клипа - защото е бил близък с Димо или защото са работили заедно; дали защото Димо много го е харесвал или обратното", каза Мутафчиев. 

"През последната половин година го усещах много благ, беше си направил собствено студио", допълва той.

"Този албум е различен от всичко останало, той е много личен. Димо казваше: Искам да направя албум, както ние искаме да го направим - без да се съобразяваме с нищо", каза Мутафчеив

"Конкретно за този клип в очите на хората се четеше Димо, четеше се удоволствието да си имал контакт с този човек, срещите с него. Това се четеше в очите на всички хора пред и зад камерата, които създадоха клипа", каза Калоян Божилов.

"Димо действаше с лекота. Предразполага те с една усмивка. Така трябва да го движим този живот. Колкото повече се вторачваме и вманиачаваме, толкова по-кофти стават нещата", каза Русева.

Вижте какво още споделиха тримата във видеото горе.