Група деца от „България търси талант“ издухаха клишетата за това какво представлява един училищен духов оркестър. Младите великотърновски музиканти от „Джуниър бенд“ показаха колко забавна може да е музиката.

Диригентът на групата Йордан Цветанов сподели, че не винаги са свирили подобна музика: „Първоначално идеята беше да с харесаме на родителите и на техните близки“, разказа той. „Бяхме на един фестивал за духови оркестри на който имаше оценяване и от там решихме да не се съобразяваме с основните правила и със задължителните неща, които трябва да се свирят.

Снимка: Screenshot / YouTube

Така групата започва да пише своя музика в по-модерен стил. Всеки от младите музиканти предлага репертоар и децата заедно решават какво да свирят. Решенията се вземат демократично – с гласуване.

Децата вече са имали възможност и да свирят с популярния музикант Графа:

Музикантите от „Джуниър бенд“ постигнаха успех в първия кръг на „България търси талант“, но пазят в тайна репертоара си за втория.

Снимка: Screenshot / YouTube

„Очакваме едно музикално приключение, което никой не знае как ще завърши, но ние ще се раздадем колкото можем“, обещава диригентът Йордан Цветанов.

Още от музиката на "Джуниър Бенд" може да чуете във видеото.