Най-новият албум на Добрин Векилов - Дони ще трогне всеки, който го чуе. В песента му "Емигранстака" участват българсчета от 6 различни континета. Всички те са родени в чужбина. 

Идеята на албума е своеобразно пътешествие около Земята. Децата са от Бразилия, Австралия и Нова Зеландия, Дубай, Кувейт, Израел, Кипър, Малта, Южна Африка, Германия, Ирландия, Англия, Шотландия и САЩ.

Идеята за видеото идва заради познанството му с много българи по целия свят.  С тях се среща по време на концерти на "Фондацията", както и на театралните си турнета. 

Видеото към песента "завърта света", като започва от Южна Америка, следващото е до река Амазонка, а след това се върти по земното кълбо. 

"Веднага след момчето от Кувейт пее момичето от Израел - неща, които политически не са съвместими, но музиката постигна това", коментира музикантът. 

Музиката и текстовете са изцяло на Дони, аранжиментът е на Горги Андреев. Най-странният инструмент, който е използвал, бил арменски дудук. 

Последната песен в албума завършва това пътешествие. Тя се казва "Шипков храст" и разказва как когато едно дете най-после се връща в дома си в България, на мястото на  родната му къща вече има само един шипков храст. 

Дъщерята на Дони и Нети също се занимава с музика. Тя свири на виолончело. 

"Според мен партитурите са сложни за нея на този етап. Но никога не казвай никога!" - така той отговори на въпроса дали би я включил в бъдещи негови музикални проекти. 

Цялото предаване гледайте в btvplus.bg.