"Нямам никаква представа [как се е получила тази положителна проба]. Предната вечер бях с хипертонична криза предишната вечер и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане. Пия постоянно лекарства, които са несъвместими с повишава на кръвната проба, да речем. Другото, което мога да кажа - дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби - а дали е моята? Съгласих се да дам проба, защото аз бях сигурна, че няма причини за нещо" - това обясни д-р Диана Димова пред bTV, която даде положителната проба за алкохол след тежката катастрофа във Враца преди дни, при която загина 3-годишно дете.

"Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, как мога да дам такава положителна проба. Потвърди се и от самите ми колеги, че нямам такъв проблем. Важна е адекватността на действията в онзи момент. Действах абсолютно адекватно на 100%", добави тя.

"Моето работно време е от 19:30 ч., аз отидох на работа в 19 ч., а сигналът се подаде в 19:03 ч. Ние тръгнахме моменатално с момичето, което работи с мен в съответната смяна. В 19:04 ч. линейката буквално излетя, пристигнахме на място в 19:09 ч. След нас дойде полицията, а след нея и пожарната. Видяхме какво е положението. От полицията помогнаха колата да бъде повдигната и детето да бъде извадено отдолу - беше напълно смазано, буквално. Предполагам негови близки го издърпаха и буквално го хвърлиха в линейката, а ние потеглихме за секунди", разказа лекарката. 

"Детето беше без жизнени показатели, опитахме да направи реанимация в движение в линейката, но беше невъзможно - детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който беше извадено, а според мен - много преди това", обясни д-р Димова. 

Д-р Димова каза, че се е съгласила да даде проба с дрегер заради близките на починалото дете:

"Сега съжалявам, защото нещата ескалират - и то не в моя полза. Не исках да дам кръвна проба, защото не може някой да ме притиска - това е причината".

"Пробата на дрегера може да се повлияе от много лекарства - включително от морфин и морфонови производни, които се използват при инфаркт и тежка бъбречна криза. От моите лекарства може да се повлияяе дрегера. Не съм сигурна, че пробата на дрегера е моя", добави д-р Димова, която е медик с 30 години стаж. 

"Под никаква форма - няма как да имам вина, при положение че целият ни екип беше в извънработно време на мястото и ситуацията беше неспасяемо - под никаква форма. Три дървета бяха направо помляни от колата. Цяло чудо е, че останалите, които са били в колата, са добре. Не знам как е майката, защотов вторият екип отиде за нея", каза тя. 

Вижте какво още сподели д-р Диана Димова във видеото най-горе.