Соня Михайлова се превърна в звезда за една вечер, след като спечели публиката на „България търси талант“ и накара всички членове на журито да се обърнат. Тя беше гост в „Тази събота и неделя“, заедно със сестрите си, които са главните виновнички да стигне до сцената на предаването.

Идеята е била и трите сестри да се включат в предаването, но Соня не е била съгласна. По тази причина се е наложило сестрите ѝ да подадат заявление за участие от нейно име, без тя да знае.

„Аз всъщност исках да бъда на тази сцена, но след няколко неуспешни опита да стигна до кастингите на тъмно се отказах“, разказа Соня. „Но ето, че просто е трябвало да почакам.“

Момичето смята, че е наследило божествения си глас от баба си. От осми до дванайсети клас е учила пеене и сега продължава в Югозападния университет.

Соня и сестрите ѝ не странят от физическия труд. Те започват да работят още съвсем малки, за да помагат на 12-членното си семейство.

„Трябваше да си помагаме, когато не смогваме с финансовите проблеми и просто реших, че искам да помагам на родителите си и тръгнах с тях да събирам сено, сливи“, разказа тя.

Сестрите ѝ я описаха като невероятен човек, който е много тих, но настъпиш ли я става направо невъзможна.

Момичето не е имало много възможност да говори с Галена, която ѝ стана ментор, но сподели, че през цялото време се е надявала да попадне именно в нейния отбор. Затова и изненадата е била много приятна, когато Галена първа се обърна и то само след като чу няколко тона от песента на Соня.