Специално меню със суперхрани и пробиотици приготвя шеф Силвена Роу като гост готвач на Малдивите.

Чаровната кулинарка меси хляб и забърква кефирени зърна със сок от манго, с които впечатлява гости и готвачи на острова. Съвсем скоро тя ще стартира и свое кулинарно шоу в ефира на bTV. Повече за него, както и за суперхраните, с които работи, тя разказва в специално интервю, дирекtno от екзотичния остров в "Тази събота".

"Шоуто ще е изцяло за начин на живот - за приготвяне на здравословни храни, ще гостуват най-колоритните личности от България. Ще е с много въображение, нещо, което всеки ще иска да получи за себе си." - издава повече за предстоящия проект шеф Роу.

В момента тя е гостуващ готвач на Малдивите. Шеф Роу изрази възхищението си от лукса, който я е посрещнал там.

"Не мога да си позволя 5000 долара за нощувка, а аз съм човек, който е виждал и бил на доста луксозни места" - откровена е тя. 

На Малдивите тя се концентрира в приготвянето на ястия със супер храни, които са "пълни с витамини и минерали". Според нея именно чрез храната те се усвояват най-пълноценно.

Продуктите, които използва, са специфични. Готви с много местни плодове като кокос и банани, а това, което не може да намери на Малдивите, си го носи. Такива са например кефирените зърна. Издава, че с този продукт определено е впечатлила местните готвачи, за които той бил непознат.

"Моят акцент е пробиотичният и пребиотиният компонент. Звезда в менюто ми е пробиотичната тарта с боровинки, която е без захар и без глутен." - разказва шеф Роу за вкусотиите, които приготвя.

И макар да е много далеч от България и да опитва различни екзотични вкусове, шеф Роу продължава да твърди, че в родината ни са най-добрите пробиотици. Според нея всички българи трябва да се възползват от тези храни и дори да има държавна политика по въпроса. 

За нея именно качествената храна е най-важна за здравето на човек, а не това колко са килограмите му. Самата тя признава, че се храни само с качествена храна и не спира с идеите и работата. Издава, че единственото, което я изморява на острова, е влагата. 

"Не е нужно човек да е кльощав и слаб, трябва да е здрав. По-малки количества, но по-качествени храни. Аз съм здрава и ям точните храни. С възрастта всички трябва да намалим количеството храна, защото не изразходваме толкова калории като преди." 

Шеф Роу издаде и поредната си кулинарна книга - "Моята кухня". Изданието съдържа 140 рецепти. Поради засиления интерес, тя вече е на втори тираж.