Тази седмица в кухнята на Симона Загорова гостуваха Дони и Нети – едно от най-обичаните семейства в българския шоубизнес. Те са допринесли много за музикалната индустрия и вече повече от 20 години споделят своята любов към музиката като семейство.

Нети Добрева показа своята рецепта за овесени палачинки. Тя и съпругът ѝ са известни с това, че се хранят здравословно и не е изненадващо, че рецептата, която избраха да покажат на зрителите също е здравословна.

Ще направим една овесена палачинка – това, което му готвя всяка сутрин“, обясни Нети. „Той си я яде абсолютно чиста, но ние сме по-нормални и не толкова духовно извисени хора, затова ще направим две – едната сладка, а другата солена.

Дони е известен с влечението си към източни духовни учения. Почитателите му често се изненадват колко слаб изглежда музикантът, но това не го притеснява и дори сам се шегува с теглото си.

Нека Нети каже за рецептата, защото аз нито мога да готвя, нито мога да ям, както се вижда“, пошегува се Дони. „Аз първо станах вегетарианец преди точно 20 години. По едно време дори бях веган, обаче в тези три години, в които бях веган, доста сериозно се разболях. Лекарите ми препоръчаха да мина отново на вегетарианска храна.

Сега, след като е спрял само месото, но не и другите животински продукти, Дони се чувства по-добре и смята, че това е правилния начин на хранене за неговия организъм.

Нети не спазва диетата на Дони.

Аз, както казах, съм нормалният човек тук и ям абсолютно всичко“, обясни тя. „И готвя за всичко каквото искат. Хората ме питат „Защо не го храниш“, но ако видят какво количество риба изяжда, просто ще се изплашат.“

Това не е изненадващо, тъй като Дони и Нети прекарват на морето повече от 100 дни годишно.

Може да видите как се приготвят палачинките във видеото от „Тази събота и неделя“.