На 6 януари по стар стил отбелязваме рождението на Христо Ботев. Филмът за революционера на режисьора Максим Генчев ще излезе на екран на 3 март и по този повод в „Тази сутрин“ гостуваха продуцентът Десислава Ковачева и актрисата Неда Спасова, която влиза в ролята на Венета.

„Приехме работата по филма като мисия. Бюджетът ни бе едва 300 000 лв. и мнозина работиха безвъзмездно. Благодаря на всички родолюбиви българи, които се включиха при заснемането на масовите сцени на Милин камък и Околчица“, сподели Десислава Ковачева.

Тя припомни, че Ботев е жертвал живота си едва 28-годишен, а много от четниците му са били само на 22-23 години. Затова при кастинга авторите на филма са избрали млади хора от НАТФИЗ. В ролята на Ботев ще видим Деян Жеков.

„Ролята на Венета се оказа доста впечатляваща. Тя бяга от мъжа си насилник и от Велико Търново отива в Букурещ. След Освобождението се връща в България и въпреки всичко на нея гледат снизходително, защото е избягала от първия си съпруг“, поясни актрисата Неда Спасова.

Филмът „Ботев“ вече има договори за разпространение във всички кина в България. Около 200 000 лева от бюджета му са събрани чрез даренията на 1500 родолюбци.