На 15-годишна възраст Кристина Верославова става "Супер модел на България" и започва да обикаля света. В предаването „Преди обед“ (bTV) тя сподели:

Майка ми пътуваше с мен, докато бях на 18 години, за което съм й много благодарна. Тя си заряза работата заради мен. Доста време живях в Милано, след това Испания, Китай, Корея, Бразилия...

Животът на модел изобщо не е бляскав. От сутрин до вечер си по кастинги, метра, автобуси, трамваи... Едно време нямаше Google Maps и разпъваш една голяма хартиена карта, за да разбереш къде си. Случвало се е да ходя на 30-40 кастинга за седмица. Понякога на нито едно място не те взимат.

Това има и предимства, защото разбираш, че не си центърът на света. Всъщност модата никога не ми е била чак толкова на сърце. Винаги съм искала да правя и нещо друго. Сега съм на 29 и уча актьорско майсторство.

С Леонардо ди Каприо се запознах на фестивала в Кан преди няколко години. Бях на купон в неговия апартамент и си разменихме телефоните. Преди няколко месеца на Деня на благодарността бях у тях на домашно парти в Ел Ей. Приятелката му е много сладка и мила, подреждаше масата. Не знаех, че е поканен и Ал Пачино. Когато влезе, ми се подкосиха краката.

По актьорското майсторство се запалих, след като гледах за пореден път „Трамвай Желание“ с Марлон Брандо. Записах се в школата на Лий Страсбърг, където е учил и той. Много е хубаво там! Синът на Страсбърг преподава, както и един 80-годишен преподавател, обучаван лично от Лий.

След първата година обаче ми изтичаше визата, свършваха и парите. Три месеца спах по разни видани насам-натам.

Сега съм в България заради юбилея на дядо, който става на 80. Освен това Академията на Лий Страсбърг ще организира Мастър клас в България. От 15 юни до 24 юли, като за последната седмица ще дойде самият Дейвид Страсбърг.

Целия разговор можете да видите тук: