Само преди дни моделът Диана Николова завърши втора в конкурс, организиран от списание MAXIM в Австралия, в който са участвали 6000 жени от цял свят.

„Съжалявам, че в последните минути преди края на интернет гласуването изпаднах на втора позиция. Корицата на списание MAXIM в Австралия би ми донесла по-голям подиум, от който да разкажа историята си. Искам да кажа на повече жени, че след насилието има живот. Счита се, че жената е смачкана след такава връзка, но моето послание е, че тя може да се чувства добре в кожата си“ – сподели Диана в „Преди обед“ по bTV.

Тя не харесва израза „домашно насилие“. В платформата „За теб“, където е ментор на хора с подобна съдба, предпочитат да използват „жените survivors“.

„Психологическите травми остават. Вече е доста трудно да вярваш в мъжете. Не си сигурен в себе си, чудиш се дали ще се справиш... Започва се с леки стъпки – прекъсва те, докато говориш, прави коментари за облеклото, за външния ти вид. Отделя те от приятелите ти и близките. Твърди, че само той те обича“ – разказва Диана Николова за съпруга си.

„Когато бях бременна в третия месец, нещата загрубяха. Обади ми се приятел по телефона и той се ядоса. Лошото е, че насилниците ти вменяват чувство на вина. Често жените се връщат при насилника, защото си мислят, че вината е в самите тях... Аз реших да си тръгна окончателно, когато видях реакцията на 14-годишния ми син. При поредното насилие изпаднах в силен шок и осъзнах, че следващия път няма да оцелея“ – споделя моделът. 

Сега много жени й пишат, че е вдъхновение за тях.

Целия разговор можете да видите тук: