Дебютното парче на младата българска група ПроБуда вече е факт. Фронтменът Филип Димитров, който познаваме от последния сезон на „Гласът на България”, създава бандата заедно със свои приятели в началото на тази година. Сега, те представят и първия си съвместен проект – песента „Changes”.

Снимка: ПроБуда

Филип, Преслав и Димитър са от тези млади хора, които искат да покажат на света, че стига да си смел, можеш да реализираш всяка своя мечта. За тях това е първото им парче.

"Животът е една постоянна промяна. Ние доста време разсъждавахме как да направим парче, което да олицетвори промяната в живота на всички хора. Стигнахме до извода, че “Changes” е едно добро име за парче, което да покаже как човек може да се промени от едно състояние в друго, дори психически, дори физически." споделя барабанистът на групата Преслав.

Снимка: ПроБуда

Освен самата музика, момчета отделят специално внимание и на клипа към парчето. Според музикантите, той е един малък филм, който има свой сюжет, собствено послание и се хармонизира с посланието на песента.

А парчето “Changes” е вдъхновено от личните преживявания на младите музиканти.

"Ние сме се опитали да ги въплатим в някаква подходяща форма, така че да може и слушателят да усети емоцията. Музиката е емоция, която ние сме вложили в нея. Това е нещо преживяно, нещо което има висока емоционална стойност." казва Димитър Филипов.

Снимка: ПроБуда

Сега момчетата от ПроБуда си поставят и следваща цел.

"Нещото, към което гледам в бъдещето, е да можем да запишем и цял албум, вече има няколко готови парчета. Искаме съвсем скоро да влезем обратно в студиото и да потеглим по този път.Ако съдържанието успее да трогне хората, значи сме си свършили работата." споделя фронтменът Филип Димитров.