Любо Киров е роден на 26 октомври 1972 г. в Плевен. Завършва Националната художествена академия със специалност "Керамика и стъкло", но музикалната му дарба предначертава друг път за него. От 2000-та до лятото на 2007-а година той е фронтмен на една от най-харесваните български формации – група "Те".

Автор е на над 200 хитови текстове на песни. Носител е и на множество награди, сред които за "Най-добър текст", за "Изпълнител на годината", както и за "Песен номер 1".

В момента тече и националното лятно турне на артиста, а от есента той ще влезе в ролята на треньор в новия сезон на музикалното предаване "Гласът на България" по bTV.

„Нямам търпение да започне "Гласът на България". У нас има толкова много талантливи хора. Да бъда в журито за мен е хем емоционално, хем много отговорно. Надявам се участниците да имат усещането, че предлагат най-голямото си съкровище – гласа си, за да може някой да го направлява“ – сподели Любо Киров в предаването „120 минути“.

Той разказа, че е имал „прекрасно аналогово детство на улицата, с много тичане, игри на фунийки, стражари и апаши“. Не е успял да влезе в Музикалното училище заради „корупционни практики“, благодарение, на които местата бързо свършили. Така стига до Художествената академия, макар вече е да е знаел, че музиката е голямата му страст.

„Преподавателят ми Греди Асса каза, че се гордее с мен, защото може и да не рисувам, но все пак се занимавам с изкуство, докато някои наши колеги продават обувки“ – сподели с усмивка певецът.

Той съобщи в студиото новината, че на рождения си ден, 26 октомври, ще изнесе концерт в „Арена Армеец“ – най-голямата закрита зала у нас.

На 14 юли му предстои друг голям концерт – с Васил Найденов и „Сигнал“, в Историческия музей.

„Преболедувах коронавируса, но по-лошо бе спирането на работа. Ние, артистите, го отнесохме най-много, а и загубихме ценни хора, това не е шега. Първото ми участие след разхлабването на мерките бе в софийски клуб с 50% публика. Задъхах се още на третата песен, но май бе повече от вълнение, а не като последствие от болестта“ – призна Любо Киров, който не е обича онлайн изявите, защото „не е моето“.

Той коментира, че българската музика се развива много добре през последните 20 години и големите концерти го доказват.

„България за мен е най-уютното място. Тук се чувстваме като прегърнати“ – сподели певецът на финала на разговора.