Любен Чаталов и Иван Иванов се познават от близо 60 години. Приятелство, което не се крепи на непрекъснати и всекидневни срещи, а дълбоко познанство и мъдрост, споделя актьорът Любен Чаталов в „Тази събота и неделя“ по bTV.

Той почина на 72-годишна възраст след тежко боледуване, а ние ще го запомним завинаги с ролите му във филми като "Всичко е любов", "Лавина", "Комбина" и "Мярка за неотклонение".

Любен и Иван се запознават още като ученици в София. Работят заедно на аерогарата, а след това отново заедно влизат в НАТФИЗ. Иван Иванов иска да стане летец със самолет, но му откриват лек проблем с очите. Любен Чаталов пък скъсват на изпит по математика. Така откриват пътя си като актьори.  

Историята им продължава с едно много истинско приятелство. „Аз спах повече от 10 дни в един автомобил“, спомня си Любен. Иван отива при него и го прибира. За една седмица си казват точно една дума. Общуват си рядко, но Любен си спомня за Иван като „един от най-силните мъже в киното“. Именно затова дори „Стоичков плачеше като малко дете на погребението му“, призна Чаталов. „Не можахме да си кажем, че се обичаме“, съжалява Любен.

Още за истинския мъж – Иван Иванов, вижте в разказа на Любен Чаталов във видеото.

Освен от киното Иванов е познат и с ролите си на театралната сцена, а гласът му може да бъде чут в редица филми, които е озвучавал. Актьорът е носител е на редица престижни награди и отличия.

„Всичко е любов“ е филмът, който превръща Иван Иванов в легенда и секс символ на българското кино.

Освен Радо от „Всичко е любов“, той играе и Асен в „Лавина“ (1982), Вас/Христо в „Комбина“ (1982) и Траян в „Мярка за неотклонение“ (1983).

Снима се във филми на режисьори като Борислав Шаралиев („Борис I“, 1985), Зако Хеския („Нощем с белите коне“, 1985), Иван Андонов („Мечтатели“, 1987) и други.