Едва ли има човек, който да не знае кой е Христо Стоичков и колко голям е неговият принос за световния футбол.

Христо Стоичков се включва сред гостите в "Мача на надеждата". Събитието е организирано от фондацията на Стилиян Петров. Всички средства от събитието ще бъдат дарени на болници в България и на хора, лекуващи се от рак. 

"Мачът на надеждата" може да гледате пряко в ефира на bTV Media Group! bTV Action ще ви покаже грандиозния спектакъл на 6 септември от 17:00 ч., съпътстван с богата допълнителна програма.

Камата е признат е за най-успешния български футболист в историята, избран в идеалния отбор на България за всички времена и е носител на най-престижните футболни награди, като Златна топка и Златна обувка. 

Различни отбори, разнилични държави, различни футболни игрища, но само една е жената, която Христо Стоичков нарича "мой ангел".

МАРИАНА - ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА В ЖИВОТА НА ХРИСТО СТОИЧКОВ

Легендата на българския футбол има само един брак. Той и Мариана са заедно от 35 години.

„Винаги един до друг! 35 години ти си моят ангел, моята сила, моята смелост, моите успехи! Поклон за прекрасното ни семейство! Обичам те, Мариана!“, пише Стоичков в своя Фейсбук по повод годишнината им.

КАК СЕ ЗАПОЗНАВАТ?

Христо Стоичков разказва за срещата с жената на живота си в своята автобиография. Когато се запознават, Мариана изобщо не знае кой е той и с какво се занимава.

Той й подарява календар, на който е усмихнат до уши и носи червена тениска. Това изобщо не помага за отношенията им и Стоичков се амбицира още повече. Започва да се бори и сам признава, че за пръв път в живота си е бил толкова последователен и изпълнителен.

Всяка вечер оставял своята любима пред вратата на дома й точно в 23:00 ч., както бил обещал на родителите й.

„Днес си давам сметка, че ако не се бях оженил толкова млад, нямаше да постигна и половината от успехите си. Мимолетните изкушения в живота на всяка футболна звезда са навсякъде“, пише в книгата си той.

Вижте какво сподели за съпругата си Мариана по време на участието си във "Фермата"

ДЕЦАТА НА СТОЧИКОВ

Христо и Мариана имат две дъщери – Михаела Стоичкова на 35 години и Христина Стоичкова - на 31 години. Имат и внучка.

На 28 септември 2016 г. Мика роди Миа Кристина Айкут Стоичкова. Името й идва от името на баба й Мариана, Кристина е в знак на уважение към дядото Христо, а Айкут е името на бащата, когото близките наричат Айки.
От известно време Мика вече има нов мъж до себе си и това е Мартин Трайков. До скоро Мика само загатваше за него в Инстаграм профила си. Двамата гостуваха заедно на звездна сватба в Кладница. 

Миа е родена в Маями. Там Мика прекара последните месеци от бременността си и именно заради очакваното раждане не присъства на сватбата на по-малката си сестра Христина. 

Стоичков честити на рождения ден на Христина:

На 6 септември от 17:00 ч. ще се проведе „Мачът на надеждата“, чиято цел е да подпомогне деца с тежката диагноза рак. В него ще се включат и други легенди на българския футбол. По bTV Action можете да гледате грандиозния спектакъл съпътстван с богата допълнителна програма.

Ето кои други футболисти се присъединиха в каузата: