Шест албума по-късно и над 30 клипа рок групата “Остава” ще навърши 30 години от своето създаване догодина. Преди седмица излезе и най-новият им сингъл “Взлом”, който е заснет на изоставената Царска гара в Казичене.

“Аз постоянно мърморя, че искам да имаме пънкарски клипове на изоставени места, да сме по-рокендрол. Свързахме се с кмета на Казичене, той иска да го направи музей и помоли да помагаме” – сподели вокалистът на групата в предаването Coolt.

Съпругата на Свилен намира мястото и записва клипа, а в него главни герои са Елеонора Иванова, актриса от НАТФИЗ, и Свилен Георгиев, който се занимава професионално с грим.

Гласът на групата “Остава” написва текста на новата им песен. Това е третият им сингъл от новия албум, който подготвят да излезе през февруари или март следващата година.

Групата вече дълги години се придържа към песните с любовен и сексуален контекст.

“От толкова много опити, които правим с тези любовни песни, се надявам и тука лекичко да сме успели да докоснем някоя душа” – споделя Свилен.

За годишнината на групата музикантите планират голямо турне из страната.

“Все ги тормозя нашите момчета да им влезе тая идея, защото мисля, че ни е време да свирим на много по-големи места. Рядко си позволяваме летни театри, големи зали като НДК или зала Армеец”

Вокалистът става част от групата, след като излиза от казарма и се запознава с китариста и вокал Георги Георгиев. Бързо се напасват и се превръщат в тандем. На по-късен етап се присъединява и барабанистът им Драгомир Димитров.

След толкова години това, което се е променило между членовете на групата, е, че се карат много по-малко. Свилен Ноев разказва, че ако не беше срещнал Георги, най-вероятно щеше да е в чужбина, но се радва, че твори музика заедно с “Остава” вече толкова години в България.

През лятото им предстоят концерти из страната, а на 2 септември групата ще отпразнува юбилея си в Маймунарника в София.