Сесил Каратанчева стана майка на момченце преди 9 месеца и тази седмица даде първото си телевизионно интервю след щастливото събитие. Тя беше гост на Петя Дикова в „тази събота и неделя“ по bTV.

По време на бременността си Сесил качва само 6 килограма и половина. Как постига това?

Прочетох много литература за това че трябва да се яде двойно, тройно, че на детето му се яде и така нататък. Моята цел беше да докажа, че това няма нищо общо с истината“, разкри тя. „Всичко е на хормонална основа, на бушуващи хормони. И всъщност реално на тялото и на детето си му е абсолютно достатъчно да ядеш нормално, здравословно и да се движиш. И резултатът беше на лице.

Бременността ми мина много активно, защото в началото успях да създам своя тенис академия. Постоянно бях в движение, не спирах.“

Малкият се нарича Матео. Детето не е кръстено на никого, защото и Сесил и бащата на момченцето вярват, че всеки трябва да носи собствената си съдба и собствения си кръст. Самата Сесил не е кръстена на никого.

Сесил смята, че тя и Георги, нейната половинка, са един „страхотен отбор“.

Той ми е изключителна подкрепа“, призна тя, „Мисля, че се справяме доста добре като родители за първи път. Отделно в личния живот и в работата много ми помага. Неразделни сме.

Макар да е излизала срещу Винъс Уилямс, най-голямата легенда в женския тенис, майчинството е успяло да изплаши донякъде смелата Сесил.

Винаги има страхове“, каза тя, „Просто искаш всичко да мине успешно, всичко да мине добре. Искаш времето да отлети като един миг и детенцето вече да си е при вас. Вероятно това е най-големият страх, който съм изпитвала някога. Исках някой да ме увери, че всичко ще мине успешно.

Сесил Каратанчева призна, че никога не е искала да има деца на всяка цена.

На мен не ми харесва това, че жените се разделят на тези с деца срещу тези, които са с кариера“, обясни тя. „За мен и едното изисква много труд и работа и другото също. И всяко едно от двете направления трябва да се уважава и е достойно за уважение.