В студиото на "Шоуто на Николаос Цитиридис" гостува най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова. Тя заяви, че заради пандемията пътят към Игрите в Япония се е удължил, но пък това са моментите, в които се проявяват истинските шампиони. А Ивет, с предстоящото за нея пето участие в най-големия спортен форум, определено е сред тях.

Снимка: Олег Попов

"Подготвям се за олимпийските игри ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Наистина нашата работа – тренировките, не е само по няколко часа на ден. Представлява един процес, който е безкраен. Не само от състезание до състезание – целогодишно е. Много големи са натоварванията, но го правя с голяма обич. Много съм щастлива, че още се състезвам и наистина имам големи амбиции за Токио. Защото това, което се случи миналата година – отменената Олимпиада, беше тежък момент за всички спортисти."

Снимка: Олег Попов

"Повярвайте ми, ние се храним, живеем, будим се с мисълта за олимпийските игри и за това да се представим във възможно най-добрата форма. Удължи се малко този път, но именно в такива моменти се проявяват истинските шампиони.", каза Ивет, която завърши на осмо място на 200 м на последните олимпийски игри в Рио през 2016 г.

"Публиката е важна. Знаете, че тя има огромна енергия. Засега публиката ще бъде японска, което изобщо не е малко, защото преди две години, когато именно взех квотата на 200 м в Осака, бягах пред абсолютно пълен 60-хиляден стадион на един от първите турнири за сезона. Така че това няма да е проблем. Проблемът ще бъде, че самата Олимпиада ще е по-различна. С това, че много трудно ще съберат на едно място 20 000 души. Говорим за олимпийското село, за всички спортисти. За техните треньори, цялата организация, федерации, олимпийски комитети."

Снимка: Олег Попов

"Стъпвайки на японска земя, ние трябва да се съобразяваме с правилата, които са въведени. Най-вероятно ще бъдем тествани постоянно - през ден или всеки ден. Освен факта, разбира се, че трябва да пристигнеш с негативен тест. Мисля, че това ще бъде най-стресиращият момент, защото не само трябва да стигнеш до Олимпиадата, да се изтренираш, да бъдеш в добра форма, да се представиш добре, ами трябва да го мислиш и този фактор, че всеки ден ще бъдеш тестван за COVID-19. Сигурна съм, че японците като организатори, ще помислят за всичко. Надявам се да имаме големи успехи!"

Снимка: Олег Попов

Повече за Ивет Лалова и нейния верен другар – лабрадорът Токио, можете да научите в btvnovinite.bg